Vakantie in Borneo en Maleisie, Juni 2005

Klik hier voor grotere foto's en een slide show op Yahoo.com!

Klik op de foto's voor een vergroting!

Op maandag 13 juni 2005 verliet ik al vroeg mijn huis om op vakantie te gaan met een aantal singles die ik nog nooit had ontmoet of niet wist wie het zouden zijn. Ik had een reis geboekt via www.singlesmaarnietalleen.nl en had gekozen voor Borneo en Maleisie. Een georganiseerde rondreis voor singles. Het voordeel voor mij was dat ik niet alleen op vakantie hoefde en met eensgezinde (nouja...dat zou nog moeten blijken!) leuke en nieuwe dingen zou zien en ervaren. Het voordeel van deze reis t.o.v. van andere reizen was ook dat je een tweepersoonskamer voor alleen gebruik had. Dus privacy en luxe! Ach, als je jezelf soms niet kietelt dan lach je nooit, zullen we maar zeggen!

De reis zou 18 dagen duren maar ik had nog twee dagen bijgeboekt om lekker nog wat te relaxen op de laatste bestemming.

Dag 1: Maandag 13 juni, vertrek van Schiphol.

We moesten er op tijd zijn om onze tickets in ontvangst te nemen. Ik was er al rond 9 uur ivm de treinen, want ik wilde geen risico lopen te laat te komen daardoor. Ik liep naar de fox balie, althans waar de mensen van Fox zich bevonden. Daar stond een hostes me op te wachten en informeerde me dat er reeds iemand aan het inchecken was. Ze bracht me naar hem toe, dat was dus Maarten. We hebben toen samen ingechecked ik heb nog wel even een andere stoel gevraagd zodat ik wat meer beenruimte had...en achteraf was ik daar om verschillende redenen heel blij mee.

Toen terug naar de hostes van Fox want we zouden daar de rest ontmoeten. Marion was de tweede die we ontmoeten buiten bij de asbak. Even later voegde Jolanda zich ook nog bij ons. Nog 6 nieuwe mensen te ontmoeten...... Daarna schudde we John en Richard (he, naamgenoot!!) de hand. Ook Ellen voegde zich bij ons en even later werd Sandra door haar ouders onder onze hoede gebracht (hihihi). Tja...en toen moesten we wachten op iemand die stond in te checken, en dat duurde en dat duurde....tja... hehe...eindelijk nr. 9 Linda.....maar waar was nr. 10? De hostes raakte bijna in paniek want waar was nr. 10 toch...? Even later kwam de aap uit de mouw, nr. 10 zou zich bij ons voegen in Kuala Lumpur, dus bij onze tussenstop naar Borneo. Ok....de singles zijn er....let's go...!

Toen we allemaal door de douane heen waren gingen allemaal nog vlug even de laatste tax free inkopen doen en toen was het eigenlijk al tijd om naar de gate te gaan.....

We zaten allemaal een beetje verspreid, een paar bij elkaar. Ik zat langs een stel uit Den Bosch die dezelfde reis gingen maken als wij alleen dan met de duo's...Onze groep bestond uit 10 personen, hun groep uit maar liefst 30!! Ik was al blij dat we maar een klein groepje hadden ipv zo'n grote.

Met het stel, Ruud en Nicole, heb ik lekker de hele reis lekker zitten kletsen, biertje drinken...tja, en toen trokken ze een koffer open en daar kwam van alles lekkers uit. Kleine gehakballetjes, stukjes kaas, pinda's, nootjes.. echt van alles. Ik had echt het gevoel of ik bij iemand op bezoek was...de tijd vloog. De vlucht naar Kuala Lumpur duurde 12 uur maar het leek vele malen korter voor mij.

Dag 2: Dinsdag 14 juni, aankomst in Kuala Lumpur en doorreis naar Kuching, Borneo.

In KL (Kuala Lumpur) zochten we elkaar weer op en gingen we eerst een sigaretje roken, geld pinnen of wisselen en een lekker bakkie drinken bij Starbucks. De eerste kennismaking gesprekken vonden plaats. Toen met het treintje van de international terminal naar de domestic terminal. Toen we bij de gate aan kwamen keken we allemaal rond naar wie nu de 10de persoon wel niet zou zijn. Echter deze bleef nog steeds een mysterie guest....

De vlucht naar Kuching, Borneo verliep ook probleemloos en rond 10 uur landen we daar. Koffers verzamelen en door de douane op naar onze gids. En jawel, daar stond onze gids David reeds op ons te wachten...maar werderom paniek want waar was nr. 10 nu....? Nr. 10 bleef ontvindbaar...vlucht gemist? Reeds in het hotel? Niemand wist het, ook David niet.
Was de afvalrace al vroegtijdig gestart? Wie zou dan wel niet de volgende zijn???

De koffers werden in de bus geladen en we werden naar ons hotel, Holiday Inn, gebracht waar David ons vroeg of we die middag een tour wilde doen. We besloten het een beetje rustig aan te doen en een beetje rond te lopen ipv weer in een bus te gaan zitten. We hadden al een hele dag gezeten.

Hup, spullen naar de kamer, zwembroek aan en plons...ik lag in het water...heerlijk afkoelen want het was wel warm, en een zwembadje werkt dan wel heerlijk verfrissend. Jolande kwam even later ook het zwembad keuren....naar tevredenheid....

Om 2 uur hadden we afgesproken dat we een wandel toer door China town zouden doen met David...iedereen was er op tijd en hup, there we go again! China town in Kuching is niets anders dan gewone winkeltjes met chinese belettering..maar ach...het was wel grappig. Daarna zijn we zonder gids een stukje verder gelopen over de locale markt waar de eerste souveniertjes al werden gekocht maar ook T-shirts etc. Er waren ook verschillende hoedjes te koop en Sandra zocht nog een hoedje...nou, er waren er genoeg....ik heb nog spijt dat ik die ene met met vier punten en een ronde punt in het midden niet voor haar had gekocht.....

Na een tijdje wat rond gelopen te hebben vond het iedereen wel welletjes en gingen we terug naar het Hotel om lekker te zwemmen.

's Avonds hadden we ons welkomsdiner. Om 7 uur werden we verwacht in de lobby en he...daar was onze mysterie guest eindelijk....Gabriel...zij was reeds 6 dagen eerder aangekomen ivm een trouwerij op Borneo...we waren dus nu compleet.
Het diner vondt plaats in een soort van discotheek eigenlijk direct langs ons hotel en was lokaal eten, wat we ons goed lieten smaken. Daarna zijn we nog ergens koffie gaan drinken, we wilde cappucino maar het apparaat was helaas stuk in de koffiebar. We zijn daarna terug gegaan naar het hotel waar ik nog met John en Richard een borrel heb gepakt alvorens naar bed te gaan. De tweede dag zat erop.Dag 3 en 4
Dag 5 en 6
Dag 7 en 8
Dag 9 en 10
Dag 11 en 12
Dag 13 en 14
Dag 15 en 16
Dag 17 en 18
Dag 19This page last modified: December 10, 2009
Page maintained by and comments to Richard Hulsen
Copyright © 1992/1993/1994/1995/1996/1997/1998/1999/2000/2001/2002/2003/2004/2005/2006/2007/2008/2009/2010 Richard Hulsen

Free counter and web stats