Wintersport 2006 met VillaVibes in Oz en Oisans deel 1

Begin Januari heeft Harold van VillaVibes de website geopend voor de eerste wintersport editie van VillaVibes. In eerste instantie toen het werd aangekondigd, tijdens de te gekke kerst editie van VillaVibes, had ik zoiets van: Ik en wintersport, die gaan niet samen. Maar een paar mensen zeiden dat het juist wel heel gezellig kon zijn, ook al kon je niet skieen. Na er met een paar mensen over gepraat te hebben besloot ik me toch in te schrijven. Ik heb ook een aantal andere mensen getipt over deze reis, waaronder Gisela, die ik kende via het Internet.

Om toch niet geheel onvoorbereid op wintersport te gaan ben ik ski les gaan nemen bij Skifit in Eindhoven. Daar heb ik 17 lessen op een draaiende band gehad en mij de techniek van skieen een beetje eigen kunnen maken. Dit deed zodat ik niet 's ochtends vroeg in Frankrijk op de piste moest gaan staan om les te nemen….dat zag ik niet zitten, wetende dat er elke avond wel een feestje zou zijn.

De informatie die Harold verstrekte was zeker voldoende, alles was geregeld en je hoefde eigenlijk alleen maar kleren, jezelf en een goed humeur mee te nemen en dan zou alles goed komen….nou, dat deed het…..

Vrijdag 17 maart rond 20:00 stond ik in Eindhoven bij de Gelderen Parken op de bus te wachten en ontmoette daar al wat andere VillaVibers, waaronder Yvonne die ik ook kende van de kerst editie. Rond 20:15 kwam de bus, waarin Gisela al zat en die voor mij een plekje had bewaard. Lekker makkelijk want dan hoefde ik niet een plek te zoeken. De spullen werden in de bus geladen en toen moesten we nog wachten op Lieke….zij had zich, samen met nog 2 andere, in de dag vergist en hadden dus de bus gemist. Lieke zou op een parkeer plaats op ons wachten waar wij ze zouden oppikken. De andere twee zouden samen rijden….

In de bus kwam ik ook al weer een aantal bekenden tegen van vorige VillaVibes edities….dus dat is altijd leuk om weer een aantal bekenden tegen te komen….maar helaas er zat ook iemand bij waaraan ik een hele slechte herinnering had, namelijk Gerard. Dat individu had het gepresteerd om tijdens een oktober editie, zonder met hem gesproken te hebben, tegen mij te zeggen dat ik niet de moeite waard was om mee te praten…..na 3 vragen of hij wel wist wat hij zei heb ik hem toen gelijk gegeven en de rest van dat weekend genegeerd. Dat individu was er dus ook bij, maar daar heb ik de hele wintersport vakantie gelukkig geen last van gehad…..

Maar goed….dat was eigenlijke het enige negatieve wat ik heb meegemaakt met VillaVibes tot nu toe… gelukkig maar….

Terug naar de bus, we waren net vertrokken of we moesten een parkeerplaats oprijden waar Lieke ons op stond te wachten en uit dankbaarheid op de knieen ging voor ons. Toen zij met haar spullen in de bus zat vertrokken we voor de lange rit. In de bus werd al volop kennis gemaakt. Irene van de Crew vertelde e.a. hoe de busreis zou verlopen alsook de buschauffeur. En tot ieders verbazing werden er toen leuke rugzakjes uitgedeeld, oranje voor de vrouwen en blauwe voor de mannen. In het rugzakje zaten tijdschriften, borrelnootjes en tikkels….op het rugzakje was het logo van VillaVibes gedrukt…heel leuk en origineel. De rugzakjes waren ook lekker. herkenbaar wat later op de piste heel leuk zou zijn voor de herkenning van andere VillaVibers….

Er was rond 00:30 een stop in Luxembourg waar we eventjes de benen konden strekken en eventjes een frisse neus konden halen. Toen we daar weer vertrokken ging al snel het licht uit en lag iedereen te slapen. De bus denderde lekker door die nacht terwijl bijna iedereen lag te slapen en te snurken. Een paar zijn er een beetje wakker gebleven, andere zeiden dat ze wakker waren gebleven maar.... of dat zo was?Wintersport 2006 deel 2
Wintersport 2006 deel 3
Wintersport 2006 deel 4This page last modified: April 14, 2006
Page maintained by and comments to Richard Hulsen
Copyright © 1992/1993/1994/1995/1996/1997/1998/1999/2000/2001/2002/2003/2004/2005/2006 Richard Hulsen